La responsabilidad de los poderes públicos: comentario sobre la Sentencia 426/2020 de 27 de julio de 2020 (Sala Segunda del Tribunal Supremo) - Sarmiento Méndez, Xosé Antón (Legebiltzarreko Aldizkaria, 2021)
Botere publikoen interdikzioaren printzipioaren norainokoa da zuzenbide-estatua ulertzeko gako garrantzitsuenetako bat. Jurisdikzio-ahalari dagokionez, epaimahaien inpartzialtasuna funtsezko bihurtzen da, eta interesgarria da oso haren gaineko egungo praktikari buruz gogoeta egitea sistema politiko baten kalitate demokratikoa balioesteko.