La fallida justicia poética del Tribunal Constitucional en el amparo parlamentario sobre la designación de senadores autonómicos: comentario a la Sentencia 56/2022 - Ortega Santiago, Carlos (Legebiltzarreko Aldizkaria, 2022)
Konstituzio Auzitegiaren 56/2022 Epaiak babes-errekurtso bat ebazten du, autonomia-erkidegoetako parlamentuek senatariak izendatzeko duten eskumena zalantzan jartzen duten irizpideekin, talde parlamentarioek izendapen horretarako hautagaiak proposatzeko duten ahalmenaren alde. Erabaki horrekin beste urrats bat ematen da ordezkaritza politiko tradizionala deseraiki eta ia modu esklusiboan alderdi politikoetan eta talde parlamentarioetan artikulatutako ordezkaritza berri bat definitzen.