La inviolabilidad regia y sus límites en el ordenamiento jurídico español - Jon (Legebiltzarreko Aldizkaria, 2022)
Artikulu honek erregearen bortxaezintasunaren eta Espainiako Erresuma bezalako Zuzenbideko Estatu sozial eta demokratiko bat ezaugarritzen dituen oinarrien artean egon daitekeen gatazka jorratzen du, eta Monarkaren bortxaezintasunaren mugak arakatzea dauka helburu, indarrean dagoen legediaren irakurketaren ikuspuntutik zein erreforma proposamenaren ikuspuntutik. Besteak beste, berdintasuna eta justizia bere ordenamendu juridikoaren balio nagusi gisa aldarrikatzen dituen Zuzenbideko Estatu sozial eta demokratiko batean, “bortxaezintasuna” “inpunitatea”-ren parekidea ez dela —edo ez lukeela izan beharko— hartzen da hipotesi gisa. Bortxaezintasuna, erantzukizun eza, eta berrespenaren kontzeptuak argitu eta gero, erregearen pribilegio honen mugak jorratzen dira denbora, aplikazio materiala eta botere legegilearekiko harremanari dagokienez. Azkenik, erreforma proposamen apal baten zirriborroa egiten da.
Keywords: Erregearen bortxaezintasuna; Erregearen erantzukizun eza; Koroa; Erregea; monarkia; inpunitatea