Comentario a las sentencias del Tribunal Constitucional 8/2024, de 16 de enero, y 18/2024, de 31 de enero: “caso Alberto Rodríguez” - Ruiz Bursón, Francisco Javier (Legebiltzarreko Aldizkaria, 2024)
Aztertutako epaiek garrantzi berezia dute bi alderditan: izaera penaleko kontzeptu tekniko-juridikoen ulerkera zuzena, hala nola proportzionaltasunaren, analogiaren eta interpretazio hedakorraren printzipioa, eta, orobat, Konstituzio Auzitegiaren mugen azterketa Estatuko beste botere batzuei esleitutako eginkizunei dagokienez, bereziki botere judizialari eta legegileari.
Keywords: proportzionaltasun-printzipioa, legezkotasun penala, analogia, interpretazio hedakorra, konstituzionaltasun-kontrola