Representación parlamentaria y mujer: nuevos horizontes - Álvarez Rodríguez, Ignacio (Legebiltzarreko Aldizkaria, 2025)
Azterlanaren helburua ordezkaritza politiko femeninoaren esparruan gertatzen ari den paradigma-aldaketa aztertzea da. Ildo horretan, lehenik eta behin, haren jatorria eta garapena aztertzen dira, eta, ondoren, haren bilakaera eta egungo egoera. Horren atzean, gogoeta egiten da ordezkaritza-erakunde nagusian, parlamentuan, errealitate bihurtzeko aukerari buruz. Amaitzeko, nahitaezko, baina beti behin-behineko, ondorioak azaltzen dira.
Keywords: emakumea; ordezkaritza politikoa; parlamentua